Avui parlarem d’un Mini Pc, en concret de l’XCY X30 que ha caigut a les nostres mans, aquest venia sense memòria RAM ni disc dur, i li hem posat un mòdul de 8GB de RAM i un disc dur mSATA de 240GB, tot per 60 €. La veritat és que tenia prou dubtes sobre el seu comportament abans de rebre-ho, però ha estat provar-ho i ens ha encantat.

XCY X30

Pel que fa a maquinari, la Mini Pc ha quedat configurat de la següent manera: té un microprocessador Inter I7-45000U, amb gràfica integrada Intel HD Graphics 4200, 8 GB de RAM DDR3L i un SSD de 240 GB. I tot en molt poc espai, ja que aquest ordinador té una dimensions reduïdes, que ens permet posar-lo en qualsevol part i passa bastant desapercebut.

Alguns amics sempre ens han explicat les bondats d’utilitzar el sistema operatiu Ubuntu (Linux), i hem decidit utilitzar-lo per a les proves. La instal·lació ha estat fàcil i ha funcionat a la primera, sense donar cap tipus de problema, a excepció de la wifi, que no l’ha detectat, però com ho hem connectat amb cable de xarxa, no hem tingut problema.

XCY X30

I ha estat a l’començar a utilitzar-lo, quan ens hem portat la primera sorpresa, i és que mou amb una gran fluïdesa totes les aplicacions que executem dins el sistema operatiu, estem parlant de qualsevol aplicació d’ofimatica, Gimp per a disseny, reproductor de vídeo en alta definició com VLC. També hem fet proves com Media Center, tant amb Plex com amb Kodi i totes van complir amb les expectatives.

També hem volgut provar-ho per desenvolupar programari, i hem anat a un amic que desenvolupa aplicacions informàtiques, aquest col·lega aquesta utilitza els llenguatges de desenvolupament Java i React, i per a això, ha instal·lat les aplicacions IntelliJ Idea, Code, Node i Docker. Pel ha estat una sorpresa que un ordinador que ocupa tan poc espai i no fa soroll, hagi pogut moure aquestes aplicacions amb gran agilitat. Pel que ens ha dit, el XCY X30 es pot utilitzar per desenvolupar aplicacions sense problema. L’única pega que ha posat és que potser es quedin curts els 8GB de RAM amb Docker, però en les proves no va donar cap problema, de manera que entenem que això passés quan s’estan utilitzant moltes aplicacions amb Docker, el que s’ha dit, per a 4 o 5 que problamos en Docker no hi va haver cap problema de rendiment.

XCY X30

Pel que no és aquest XCY X30 és per jugar a jocs de recents, que necessiten grans prestacions de la targeta gràfica. Si vols aquest ordinador per jugar als últims jocs de mercat, aquest no és el teu ordinador. El que si pots fer és per jugar perfectament a l’Mami (emulador de màquines recreatives). I tampoc, pots utilitzar aquest Mini Pc per a l’edicion de vídeo professional, pel mateix motiu, ja que té una targeta gràfica poc potent.

Una altra de les coses que mes ens ha agradat, és que no emet cap soroll, ja que no porta cap ventilador. De fet l’ordinador és un gran dissipador de calor.

XCY X30

Pel que recomanem la seva compra per a tots aquells que ho vulguin un ordinador amb unes prestacions decents, que ho necessitin ja sigui per a Media Center, tasques ofimaticas, programacio, edició gràfica. Però no per jugar o edició de vídeo. En conclusió, ens ha encantat i sorprès a parts iguals.

Les millors ofertes per aconseguir el XCY X30 mes barat i amb el millor preu mínim a continuació.

XCY X30

Sense despeses d’enviament o amb les despeses d’enviament incloses en els preus.

Scroll to Top